Den kollektive trafik ser grønt

Igen i år blev den kollektive trafik diskuteret og belyst fra utallige vinkler til Kollektiv Trafik Konferencen den 7.-8. oktober på Comwell Korsør. Et af de helt store fokuspunkter var bæredygtighed og grønne løsninger.

Nynne Bjerre Christensen styrede den politiske debat mellem de tre transportordførere, Thomas Jensen (S), Susanne Zimmer (ALT) og Henning Hyllested (EL).

Nynne Bjerre Christensen styrede den politiske debat mellem de tre transportordførere, Thomas Jensen (S), Susanne Zimmer (ALT) og Henning Hyllested (EL).

Den bæredygtige bølge

Konferencen åbnede med et oplæg fra vores Transportminister, Benny Engelbrecht. Han fortalte om regeringens mål og visioner for den kollektive trafik, med stort fokus på den grønne omstilling. Dette emne var også i fokus, da mandagens moderator, Nynne Bjerre Christensen, styrede debatten mellem de tre transportordførere, Henning Hyllested (EL), Susanne Zimmer (ALT) og Thomas Jensen (S). De diskuterede blandt andet hvordan man bedst får bilister til at skifte bilen ud med den mere CO2-neutrale kollektive trafik.

For at løse dette var transportordførerne enige om at pålideligheden i den offentlige transport skal øges, så folk kan regne med at ankomme til tiden, og at tilgængeligheden skal forbedres, så det bliver nemmere at komme fra A til B. Dertil mente Henning Hyllested og Susanne Zimmer, at billetpriserne på bus, tog og metro skal sænkes, gerne med statsligt tilskud.

Med deltagernes ord

Deltagerantallet på Kollektiv Trafik Konferencen har været stødt stigende de sidste par år, og i år var ingen undtagelse. De mange fremmødte viste stort engagement, og der var masser af debat- og spørgelyst under hele konferencen, hvor der var oplæg for enhver smag:

Winnie Højer, Landechef for Flixbus, tog meget varmt imod Vejdirektoratets oplæg om en ny fjernbusterminal i København. ”Det er meget positivt, at vi langt om længe er kommet så langt, at der ligger konkrete tegninger og planer samt en finansieringsmodel. Det er klart en fordel for vores passagerer og chauffører med en fjernbusterminal i stedet for de nuværende forhold på Ingerslevsgade”, forklarer hun. ”Det er også dejligt at se, at bæredygtighed i år er så tydeligt på dagsordenen med blandt andet oplæg fra Klimarådet.”

Oliver Klanert, der arbejder med borgerinddragelse i Center for Miljø, Plan og Teknik i Slagelse Kommune, var med på Kollektiv Trafik Konferencen for sjette gang. ”Jeg synes, at årets konference havde nogle spændende fokusområder og et højt fagligt niveau. Specielt har jeg fået meget ud af de oplæg, der handlede om udviklingen indenfor MaaS (Mobility-as-a-Service), og så er konferencen et godt forum til at pleje og udvide mit professionelle netværk”, uddyber Oliver Klanert.