Endnu en vellykket Fremtidens Transport konference

Mandag den 28. januar afholdte TØF i samarbejde med IDA, DI Transport, Danske Regioner, ITS Danmark og KL en spændende konference med klimaet i fokus. De over 155 fremmødte deltagere fik et fint overblik over regeringens klimaudspil, de alternative drivmidler samt et bredt syn på flere forskellige transportmidler både til vands, til lands og i luften.

Niels Buus Kristensen, Klimarådet, kunne fortælle at masterplanen for at omlægge trafikken var god, men alt for fokuseret på busser og lastbiler frem for personbilerne som i virkeligheden er den store synder. Overraskende nok gjorde Henrik Gudmundsson, CONCITO, deltagerne opmærksomme på at regeringens udspil om luftfart ikke nævner klimaet, og at regeringens klimaudspil omvendt heller ikke nævner luftfart, hvilket synes at overraske mange og ved udsagnet blev der også spredt en, måske lidt foruroligende, latter. På de positive sider kunne Claus Klitholm, Rambøll, fortælle om de store fordele som det lokale miljø kan få ved at ændre færgedriften til el. Alene i København vurderes det at dette vil kunne formindske partikelforureningen med 66% ved at omlægge de 5-6 havnebusser til el – hvilket cirka svarer til omkring 100 almindelige bybussers forurening.

Eftermiddagen bød på inddelte sessioner, hvor deltagerne kunne høre om ”IT/ITS”, ”Adfærd” og ”Drivmidler”. Sidstnævnte var det store trækplaster med fyldt lokale, da dagens tema var klima.

Dagen blev afsluttet med en paneldebat med Rasmus Nordqvist, Alternativet, Carsten Kissmeyer, Formand for Danske Regioners Udvalg for Regional Udvikling, Michael Svane, DI, Thomas Damkjær Petersen, IDA, Niels Buus Kristensen, Klimarådet og Transportøkonomisk Institut, Hanna Villadsen, RUC og Henrik Gudmundsson, CONCITO.  

TØF takker alle partnere, moderatere og ikke mindst deltagere for en fremragende dag, og vi glæder os til at se jer igen til vores kommende arrangementer i 2019.