Back to All Events

Region Hovedstaden inviterer til webinarrække: Mobility Data Space of Germany

Med Michael Meinert, Acatech og Sandrina Lohse- Larsen, Region Hovedstaden)
Mødet bliver afholdt over Teams den 1. marts 2022, kl. 14:00-15:30. Mødet er på engelsk.

Seminaret tager udgangspunkt i en præsentation og vidensdeling i forhold det tyske initiativ af ’Mobility Data Space’, som er et koncept, der pt. er i gang med at blive implementeret i Tyskland med stor opbakning og økonomisk støtte fra det tyske transportministerium.

Deres mål og forventning er, at deres Mobility Data Space skal skabe en platform for, samarbejder i og på tværs af flere europæiske lande og understøtte EU-initiativer om bedre udnyttelse af mobilitetsdata i Europa. Man skal se denne datadelingsplanform, som en slags supplement til de Nationale Adgangspunkter (NAP) (Dataudveksleren, som den hedder i Danmark).

Platformen er interessant, da mange forskellige internationale, nationale og regionale virksomheder tilbyder deres relevante mobilitetsdata i platformen og giver dermed adgang til deres data. Vi kommer til at kunne diskutere med Michael, hvilken perspektiv og rolle sådan en platform vil kunne have ift. datadeling og udvikling services i Greater Copenhagen.

Deltagelse er gratis.

Tilmelding sker ved at sende en mail til sandrina.lohse-larsen@regionh.dk senest 25. februar 2022. Der bliver kvitteret med en mødeindkaldelse med teams-link.