Back to All Events

Er der politisk vilje til en 70% reduktion i transportens CO2-udslip og hvad skal der til?

  • Movia eller via teams 3 Gammel Køge Landevej København, 2500 Denmark (map)

Debat mellem professorerne Mogens Fosgerau (Københavns Universitet) og Jeppe Rich (DTU)

 

Der er sat et reduktionsmål på 70% for transportens forbrug af CO2 i 2030. Spørgsmålet er om en simpel løsning til at nå målet, blot er en massiv stigning i CO2 afgiften? Og om dette er politisk realistisk? Er der andre løsninger vi kan tage i brug og hvad er effekten af disse? Skal vi omformulere vores mål? Og skal sektorer bidrage ligeligt?

 

Hvad gør vi og hvad skal vores mål være?

Hør debatten mellem professor Mogens Fosgerau fra Økonomisk Institut, Københavns Universitet og professor Jeppe Rich fra DTU transport. Med hver deres artikler i Altinget, har Mogens Fosgerau markeret sig som fortaler for en massiv stigning i CO2-afgiften for nå  70%-målet i 2030. Jeppe Rich mener at et 70% reduktionsmål har konsekvenser som pt. fremstår politisk urealiserbare, og derfor skal vi både tænke nyt og anderledes ift. vores målsætninger.

 

På dette gå-hjem-møde kan du høre de to professorer udfolde deres tanker i forhold til mål og metoder i CO2-reduktionen og hvordan vi når derhen. Vær med til debatten, og mød fagfæller fra transporten. Vi runder arrangementet af med lidt bobler.

 

Tidspunkt: 23. februar, kl. 15.30-17.00.

Sted: Movia? Plus mulighed for at deltage via teams.

Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 500 kr. Indmeldelse i TØF, kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab.